Ubiquinol

5.490,00 din.

Glavne prednosti: 

  • Jak antioksidans
  • Štiti i regeneriše srčani mišić
  • Čisti vene i kapilare
Pakovanje: 60 mekih kapsula
Šifra proizvoda: 5171 Kategorije: ,

Opis

Šta je Ubiqunol?

Ubiquinol je redukovana, aktivna forma koenzima Q10. Proizveden prirodno u zdravom organizmu, Ubiquinol je isto što i CoQ10 pretvoren u formu sa dodata dva elektrona, za korišćenje u procesu stvaranja ćelijske enerije.

Ubiquinon i Ubiquinol su oblici CoQ10 s tim što je Ubiquinol 4 puta efikasniji od Ubiquinona. Ubiquinon je oksidovana forma CoQ10, sa kojom su korisnici dodataka ishrani bolje upoznati, jer se kao saplement koristi više od 30 godina.

Koja je uloga Ubiqunola?

Pored toga što ima ključnu ulogu u stvaranju ćelijske energije, Ubiquinol je najjači poznati antioksidant rastvorljiv u mastima, štiti ćelije tela od oksidativnog stresa, koji može prouzrokovati štetu proteinima, mastima i DNA. Kod mladih i zdravih osoba, Ubiquinol je predominantna forma koja se nalazi u svim tkivima i ćelijama.

Ubiquinol u molekulu ima dva elektrona više nego CoQ10 (Ubiquinon), što ga čini mnogo jačim antioksidantom, jer ta dodatna dva elektrona omogućuju neutralizaciju slobodnih radikala.

Ubiquinon – obični CoQ10 ne proizvodi mnogo energije, pa naše telo treba da ga pretvori u Ubiquinol kako bi postao efikasniji. Sa starenjem, organizmu je to sve teže, što zahteva uzimanje veće doze CoQ10.

Zdrav 20-godišnjak proizvodi u svom organizmu sav potreban CoQ10 i efikasno ga pretvara u Ubiquinol. Preovladjujuća forma CoQ10 u plazmi, ćelijama, tkivima i organima kod zdrave osobe je aktivna forma Ubiquinol. Medjutim, godine i oboljenja smanjuju mogućnost tela da proizvodi i metaboliše CoQ10, a najkritičnije je opadanje sposobnosti organizma da ga pretvara u aktivnu formu Ubiquinol. Kako sposobnost tela da proizvodi CoQ10 i da ga pretvara u Ubiquinol opada, dodavanje Ubiquinola u ishrani postaje važno za održavanje optimalnog zdravlja.

Za osobe starije od 30 godina koje žele da održavaju aktivan i zdrav stil života, ili za one koje pate od zamora i hroničnih oboljenja, Ubiquinol je korisniji s obzirom da je oslabljena mogućnost organizma da proizvodi CoQ10 i pretvara ga u Ubiquinol. Pokazalo se da je nivo Ubiquinola opao kod osoba sa kardiovaskularnim oboljenjima i problemima izazvanim dijabetesom. Kako je Ubiquinol prethodno pretvoren, on je spreman za trenutno korišćenje u organizmu.

Glavni razlog što se Ubiquinol pojavio tridesetak godina kasnije od CoQ10 jeste što lako oksidiše na vazduhu (pretvara se u oksidisanu formu CoQ10, Ubiquinon), pa je bilo vrlo teško razviti čistu, aktivnu formu Ubiquinola u većoj količini kako bi se zadovoljila masovna proizvodnja suplemenata. Medjutim, koristeći napredne tehnologije, naučnici su uspeli da ovladaju procesom stabilizacije koji je omogućio da se Ubiquinol zadrži u aktivnom obliku, u formi bogatoj elektronima, koja se može uspešno napraviti u mekoj (softgel) formi.

Ubiquinol obezbedjuje optimalnu ćelijsku energiju i aktivnu antioksidativnu odbranu koja omogućuje zdrav i aktivan životni stil. Za osobe koje ne mogu efikasno pretvarati CoQ10 u Ubiquinol, taj suplement će povratiti zdravi nivo CoQ10 u krvi i organima za efikasniju proizvodnju energije, što će rezultirati povećanjem energije i izdržljivosti, kao i boljim ukupnim zdravljem. Pored toga što je Ubiquinol izuzetno snažan antioksidant, on pruža snažnu odbranu protiv oksidativnog stresa i bolesti koje su povezane sa starenjem.

Ubiquinol ne podiže energiju brzo, već je potrebno dve do tri nedelje da se u krvnoj plazmi i tkivima postigne njegov optimalni nivo. Njegovim obnavljanjem do optimalnog nivoa osobe starije od 30 godina povratiće isti tip mladalačke energije koju telo proizvodi kada može efikasno da pretvara CoQ10 u Ubiquinol i održava njegovu adekvatnu koncentraciju u krvi i tkivima. Dodavanje Ubiquinola je idealan način za obnovljanje i održavanje prirodne energije na optimalnom nivou.

Bolesti/stanja kod kojih Ubiquinol efikasno pomaže su: kardiovaskularne bolesti, Parkinsonova bolest, dijabetes, starenje, zamaranje, sportska sposobnost – performanse, izdržljivost i oporavak.

Sastav

Ostali sastojci: trigliceridi srednjeg lanca, želatin, zgušnjivač: glicerol, sredstvo za glaziranje: pčelinji vosak, antioksidans: askorbilpalmitat, prečišćena voda, boja: caramel obični.

Upotreba: 1 meka kapsula 2 puta dnevno sa vodom uz obrok prve 2 nedelje. Posle toga uzimati 1 kapsulu dnevno sa vodom, uz obrok.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 °C), van domašaja dece.

Serija i rok upotrebe: utisnuti na ambalaži.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.