Adaptogenic Herbal Complex – Rhodiola, Ashwagandha & Ginseng

2.190,00 din.

Glavne prednosti:

  • Regeneriše i podmlađuje organizam
  • Poboljšava san
  • Otklanja stres
Pakovanje: 60 kapsula
Šifra proizvoda: 5161 Kategorije: , ,

Opis

Šta je Adaptogenic Herbal Complex – Rhodiola, Ashwagandha & Ginseng?

Ovo je jedinstvena kombinacija koja uključuje devet prirodnih, efikasnijih i proverenih biljnih adaptogena iz celog sveta koji štite, balansiraju različite sisteme organa, normalizuju funkcije tela koje su pod uticajem stresa i donose vitalnost.

Rodiola je biljka (lat.: Rhodiola rosea) čiji se koren koristi u medicinske svrhe. Poznata je kao snažni podizač energije, izdržljivosti, mentalne snage. Spada u kategoriju adaptogenih biljaka. Takođe, upotrebljava se i radi poboljšanja fizičke snage, ali i skraćivanja perioda oporavka nakon treninga. Uočeno je i da poboljšava seksualnu želju i moć, a pozitivne efekte ima i kod stanja depresije, srčanih aritmija, povišenih masnoća i šećera u krvi. Koristi se i za poboljšanje imunog odgovora organizma kod različitih oboljenja (tumori, tuberkuloza, prehlade i sl.). Ima povoljne efekte na zdravlje jetre, čula sluha, nervnog sistema, poboljšava učenje i pamćenje.

Ašvaganda je biljka i veoma je popularna u Ajurivedanskoj medicini. Poznata je još i kao „indijski žen šen”. Za medicinske svrhe, koristi se plod i koren biljke. Veliku upotrebu ima kod oboljenja zglobova, anksioznosti, problema sa zaspivanjem, tumora, tuberkuloze, astme, oboljenjima pluća, osećajem stalnog zamora, upalnih procesa, povišenog krvnog pritiska, oslabljenog imuniteta; koristi se i kod poremećenih metaboličkih parametara (masnoće, šećer u krvi), kao i oboljenja jetre. Ona spada u, takozvane, „adaptogene“ biljke – biljke koje nam pomažu da se prilagodimo novonastalim životnim situacijama i prilikama. Pokazala se i efikasnom u podizanju mentalnih aktivnosti (pažnja, učenje). Uočeno je i da podiže seksualnu želju i potenciju kod oba pola a, neki radovi ukazuju i na pozitivan efekat kod bračne neplodnosti. Takođe, u svetu se obilato koristi u antiaging medicini, radi usporavanja procesa starenja organizma.

Žen Šen (lat.: Panax ging seng) se koristi radi poboljšanja pažnje, koncentracije, misaonih tokova, pamćenja, fizičke snage i izdržljivosti. Spada, takođe, u adaptogene biljke. Ima povoljan efekat kod osoba koje boluju od depresije, anksioznih poremećaja, sindroma hroničnog zamora; pokazao je dobre efekte i u smislu poboljšanja imunog odgovora organizma, pa s tim u vezi koristi se i u tretmanu tumora različite lokalizacije (dojke, jajnici, jetra, pluća, koža). Takođe, koristi se i u tretmanu različitih oboljenja pluća (cistične fibroze, astme, hronične obstruktivne bolesti pluća itd.). Pokazao je pozitivne efekte u tretmanu anemije, šećerne bolesti, zapaljenskih procesa u želucu i crevima, groznica, mamurluka, gubitka apetita, povraćanja, fibromijalgije, problema sa uspavljivanjem i kvalitetom sna, bolovima u zglobovima, vrtoglavicom itd.

Ovaj preparat sadrži i reiši gljivu, astragalus i suma koren.

Sastav

Ostali sastojci: želatin, može sadržati i magnezijum stearat i silicijum.

Upotreba: Uzimati 1 kapsulu, 1-2 puta dnevno sa vodom.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 oC), van domašaja dece. Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperature (15-25 C) van omašaja dece.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.