Omega-3 Fish Oil

2.690,00 din.

Glavne prednosti: 

 • Podmlađuje krvne sudove
 • Snižava nivo holesterola i triglicerida
 • Jača imunitet
 • Povećava gustinu kostiju
 • Poboljšava moždane funkcije
Pakovanje: 150 mekih kapsula

Nema na zalihama

Opis

Šta je Omega-3?

Eskimsko stanovništvo zapadnog Grenlanda gotovo da ne poznaje bolesti srca, moždani udar, lošu cirkulaciju, to jest bolesti koje su najčešće u današnjoj civilizaciji. U ishrani Eskima takođe preovlađuju masti i proteini (belančevine), koji su generalno označene kao glavni uzrok pomenutih bolesti, ali razlika je što Eskimi koriste uglavnom namirnice morskog porekla bogate nezasićenim masnim kiselinama (vitamin F). To su meso foke i ribe hladnih mora, pa tako unose 10 puta više nezasićenih masnih kiselina od stanovnika Evrope, koji uglavnom koriste zasićene masne kiseline.

Omega-3 je riblje ulje dobijeno od riba koje žive na velikim dubinama u severnim morima i sastoji se od nezasićenih masnih kiselina: alfa-linoleinske kiseline i produkata njenog metabolizma EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina), od kojih nastaju prostoglandini tipa 3. Ne mogu se sintetizovati u organizmu.

Koja je uloga Omega-3?

Kao što smo napomenuli, Omega-3 se sastoji od nezasićenih masnih kiselina: alfa-linoleinske kiseline i produkata njenog metabolizma EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina. 

EPA reguliše:

 • sistem cirkulacije (bolji prenos kiseonika i hranljivih materija), visoki krvni pritisak i kardiovaskularni sistem
 • imuni sistem
 • metabolizam masti, nivo holesterola, triglicerida i šećera u krvi
 • reumatoidna oboljenja, oboljenja nervnog sistema (npr. multipleks sklerozu) i osteoporozu, funkciju zglobova i zdravlje ligamenata
 • podmlađuje krvne sudove i smanjuje aterosklerotične naslage
 • sprečava mogućnost stvaranja ugrušaka krvi, ima jako antiinflamatorno i analgetičko dejstvo
 • usporava razvoj raka, održava telesnu težinu kod obolelih i pomaže regeneraciju obolelih ćelija
 • poboljšava rad pluća, otklanja spazam bronhija, obnavlja bubrežne funkcije.

DHA se popularno naziva “zlato za mozak”. Ima ista svojstva kao i EPA i još:

 • podmlađuje ćelije mozga i sprečava odstupanja u razvoju mozga i očiju kod ploda i novorođenčadi
 • poboljšava pamćenje i funkciju mrežnjače, aktivira rad velikog mozga i sprečava staračku senilnost.

 

Prostoglandini (eikozanoidi) tipa 3 neophodni su za pravilno funkcionisanje mozga, utiču na vid, pamćenje, koordinaciju pokreta i raspoloženje. Snižavaju viskozitet krvi, kontrolišu nivo holesterola i masnoća u krvi, deluju na aktivnost imunog sistema i metabolizam, smanjuju intenzitet upale zglobova i održavaju balans vode.

Nedostatak Omega-3 izaziva kardiovaskularne probleme, upale, infekcije, emfizem pluća, bronchitis, suvu kožu, psorijazu, narušavanje zdravlja zglobova, sakupljanje tečnosti u organizmu, teškoće sa smanjenjem težine, visok krvni pritisak, povišen nivo triglicerida, trnjenje ruku i nogu, slabljenje pamćenja i koncentracije, poremećaj koordinacije pokreta, poremećaj vida, usporen razvoj dece. Može čak da dovede i do raka pluća i debelog creva.

Preporučena doza: za odrasle 1000 do 2000 mg uz svaki obrok najbolje uz vitamin E i ostale antioksidante. Najbolje je konzumirati oko 12 i(ili) 20 časova.

NAPOMENA: ne koristiti Omega-3 kada se koriste antikoagulanti ili aspirin.

Sastav

*Preporučena dnevna doza

Ostali sastojci: želatin, glicerin, prečišćena voda, prirodno limunovo ulje, mešavina tokoferola (vitamin E).

Upotreba: Uzimati 1 meku kapsulu, 2 puta dnevno sa vodom, uz obrok.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 °C), van domašaja dece.

Serija i rok upotrebe: utisnuti na ambalaži.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.