Inositol

2.950,00 din.

Glavne prednosti: 

 • Sprečava zamašćivanje mišića i organa (uključujući srce i jetru)
 • Snižava nivo holesterola i triglicerida
 • Jača koren i pospešuje rast kose
 • Moćan je stimulator mišićnog rasta i regulator težine
Pakovanje: 100 kapsula

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 5135 Kategorije: ,

Opis

Šta je Inositol?

Inozitol je ciklični alkaloid koji zajedno sa holinom i fosfornom kiselinom učestvuje u metabolizmu masti. Ubraja se u grupu lipotropa (razgrađivača – sagorevača masti). Rastvorljiv je u vodi, po hemijskom sastavu je šećer, nalazi se u mozgu, centralnom nervnom sistemu, ćelijkim membranama, mišićima, srčanom tkivu, reproduktivnim organima i kostima, a takođe ulazi u sastav lecitina i enzima.

Koja je uloga Inositola?

Moćan je stimulator mišićnog rasta i regulator težine, sprečava zamašćivanje mišića i organa (uključujući i srce i jetru) i igra ključnu ulogu u razmeni fosfolipida. Njegov nedostatak u ishrani izaziva zastoj u rastu, opadanje kose i taloženje holesterola.

Zajedno sa svojim mono i polifosfatima učestvuje u velikom broju bioloških procesa: međućelijski prenos signala, kontrola koncentracije intercelularnog kalcijuma, modulacija aktivnosti serotonina, održavanje membranskog potencijala ćelija, formiranje citoskeleta i td.

Inozitol se nalazi u mesu, jetri, mleku, hlebu, voću i povrću, ali nedovoljno, pa je neophodno uzimati ga u koncentrisanom i čistom obliku kao dodatak ishrani.

Neophodan je i sportistima koji trpe velike napore zbog intenzivnih treninga.

Inozitolov polifosfat IP-6 (Inozitol heksafosfata) je moćan antioksidant, koji podržava zdravu funkciju bubrega, poboljšava zdravlje srca i pomaže održavanje normalnog metabolizma glukoze, sprečava pojavu raka, poboljšava imunitet, pomaže u snižavanju holesterola, sprečava pojavu kamenja u bubregu i komplikacija koje izaziva dijabetes, sprečava uništavanje ćelija mozga od strane slobodnih radikala i smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, uključujući infarkt, moždani udar itd.

Najvažnije uloge inozitola su:

 • ishrana ćelija centralnog nervnog sistema i nervna transmisija
 • pravilna izgradnja ćelijskih menbrana
 • lečenje depresije, anksioznosti i dijabetesa
 • snižavanje nivoa holesterola, odmašćivanje jetre i topljenje masnih naslaga
 • jačanje kose i sprečavanje njenog opadanja
 • nervna transmisija
 • ima umirujuće dejstvo
 • sprečavanje nastanaka ekcema.

DOZIRANJE: 1 kapsula (650 mg) dnevno sa čašom vode.

Sastav

Upotreba: 1 kapsula dnevno sa čašom vode.

Ostali sastojci: pirinčano brašno, želatin, sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum-stearat.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 °C), van domašaja dece.

Serija i rok upotrebe: utisnuti na ambalaži.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.