CoQ10

3.290,00 din.

Glavne prednosti:

Moćan antioksidans 

  • Štiti i regeneriše srčani mišić
  • Čisti vene i kapilare
  • Topi masti
  • Podmladjuje i regeneriše organizam
Pakovanje: 50 kapsula
Šifra proizvoda: 5126 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Šta je CoQ10?

CoQ10 predstavlja sastavni deo respiratornog niza, ćelijskog sistema za stvaranje energije za životne procese.

Dr Linus Pauling, istraživač vitamina, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade, kaže: ”Koenzim Q10 je jedan od najvažnijih otkrića u nauci o ishrani. CoQ10 vraća prirodnu vitalnost srcu, ja ga svakodnevno koristim.”

Koenzim Q10 je otkrio dr Carl Folkers 1957. godine na Univerzitetu u Teksasu. Još tada je bilo sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i lečenje srčanih oboljenja, ali tek 1977. godine japanski naučnici pronalaze način da proizvedu velike količine koenzima Q10 po pristupačnim cenama (biofermentacioni način). Od tada za nepunih pet godina cena 1 gr CoQ10 je snižena sa 1.000 USD na svega 10 USD.

Koja je uloga CoQ10?

Kao prirodni antioksidant, CoQ10 učestvuje u stvaranju energije za životne procese i štiti lipide u krvi od štetnog dejstva tzv. slobodnih radikala. Istraživanja dr Ronalda Stockera na Sidnejskom naučnom institutu 1991. godine potvrđuju da koenzim Q10 značajno smanjuje rizik od aterosklerotičnih oboljenja i da je delotvoran antioksidant poput vitamina E i karotena. Poznato je i da vitamin E štiti dejstvo CoQ10, tako da ih je najbolje uzimati zajedno. Dobro je uzimati ga i sa L-karnitinom.

Medicinska istraživanja su dokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:

– sprečava aterosklerozu

– preporučuje se kod srčane insuficijencije i kardiomiopatije

– snižava visok krvni pritisak – sistolni i dijastolni

– sprečava poremećaje srčanog ritma

– jača oslabljen srčani mišić i poboljšava srčane funkcije

– smanjuje stepen hipertrofije srca i poboljšava funkcije komora

– poboljšava radnu sposobnost miokarda i EKG

– smanjuje rizik od infarkta, mogućnost ponovnog infarkta i aritmija

– smanjuje rizik od angine pektoris i težina angine, povećava se izdržljivost

– smanjuje rizik kod operacija na srcu (bajpas, srčani zalisci i dr.)

– pomaže kod povišenih vrednosti homocisteina, holesterola i triglicerida

 

Pored toga, CoQ10 je izuzetan u zaštiti muskulature i organa sportiste, a takođe generator mišićne energije i snage, povećava izdržljivost pri vežbanju, smanjuje zamaranje mišića i „upale“ mišića posle vežbanja. Najnovija istraživanja su pokazala da podmlađuje i produžava životni vek. Efikasan je u borbi protiv različitih malignih tumora i leukemije. Jača imuni sistem i sprečava pretvaranje tzv. programirane ćelijske smrti (apoptoze) u nekontrolisan proces, a time i razne degenerativne bolesti, uključujući i sidu. Sprečava neželjena dejstva hemoterapijskih sredstava, koja se primenjuju u lečenju malignih bolesti i koja mogu značajno da oštete srce. Uspešno se primenjuje u lečenju sistemske kandidijaze, oboljenja desni (posebno paradentopatije). Sprečava komplikacije kod bolesnika sa šećernom bolešću i pomaže prilikom sprovođenja dijeta. Uspešan je u lečenju raznih alergijskih stanja (alergijske kijavice, alergijske astme, urtikarije i td.) i duodentalnog i gastritičnog (želudačnog) gastritisa. Blagotvorno deluje i na bolesnike sa poremećajima moždanih funkcija (degenerativna oboljenja centralnog nervnog sistema, Parkinsonova bolest, Alchajmerova bolest, mišićna distrofija, multipla skleroza, čak i u nekim oblicima šizofrenije). Smanjuje oticanje i bol desnih i pomaže kod paradentopatije. Povećava broj spermatozoida i njihovu pokretljivost.

Nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja.

Brzina delovanja koenzima Q10 je različita i zavisi od stepena nedostatka CoQ10, pa je tako  organizmu sa malim nedostatkom CoQ10, potrebno čak tri ili više meseci za vidljivi efekat, jer se nivo delotvorne materije postepeno i sporo povećava, dok u slučaju većeg nedostatka CoQ10 već posle nekoliko dana primene dolazi do poboljšanja. Važno je znati da CoQ10 koji se kao dodatak hrani unese u organizam ne utiče na nivo CoQ10 u krvi koji se stvara u organizmu, znači ne zaustavlja vlastitu sintezu CoQ10 nego samo dopunjuje taj nivo. Starenjem se smanjuje mogućnost vlastite sinteze koenzima Q10.

Terapija beta-blokatorima (lekovi za krvni pritisak) i statinima (lekovi za sniženje povišenih vrednosti holesterola) dovodi do sniženja nivoa koenzima Q10 u organizmu za oko 40%, što može da naškod organizmu u celini.

Preporučena doza: za odrasle 50 do 200 mg dnevno, a uz konsultaciju lekara doze se po potrebi mogu znatno povećati. Ne postoji nikakav sporedni negativni efekat bez obzira na unetu količinu CoQ10 u organizam, što potvrđuje i FDA (Komitet za hranu i lekove SAD). CoQ10 koji se kao dodatak ishrani unese u organizam ne zaustavlja vlastitu sintezu CoQ10 nego je dopunjuje.

Preporučujemo softgel kapsule jer CoQ10 u tečnom obliku ima 9 puta bolju apsorpciju i duže se zadržava u organizmu.

Starenjem se gubi sposobnost iskorišćavanja klasičnog oblika CoQ10 pa se osobama preko 40 godina preporučuje Ubiquinol CoQ10.

Koenzim Q10 podmlađuje, usporava napredovanje bolesti i poboljšava kvalitet života.

Imate samo jedno. Čuvajte ga.

Sastav

Ostali sastojci: organsko sojino ulje, želatin, žuti vosak, glycerin, prečišćena voda, soja lecitin, Koncentrat ulja anata.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 oC), van domašaja dece.

Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperature (15-25 C) van omašaja dece.

Serija i rok upotrebe: utisnuti na ambalaži.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.