Bromelain

2.990,00 din.

Glavne prednosti:

  • Poboljšava varenje
  • Jak antioksidans
  • Razređuje krv
  • Enzim iz ananasa
Pakovanje: 100 kapsula

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 5119 Kategorija:

Opis

Šta je Bromelain?

Bromelain je protoliktički enzim, enzim koji razgrađuje proteine i nalazi se u sirovom ananasu. Već nekoliko decenija, se koristi za lečenje najrazličitijih oboljenja, od lošeg varenja do artritisa.

Koja je uloga Bromelaina?

Utvrđeno je da je ovaj enzim, zbog svog antiinflamatornog dejstva, efikasan kod ljudi koji pate od sinusitisa, u ublažavanju nelagodnosti koje izaziva reumatoidni artritis, a u kombinaciji sa tripsinom, takođe enzimom, može ublažiti simptome infekcije urinarnog trakta. Pomaže i u ublažavanju simptoma alergije, služeći kao posrednik između napada alergije i zapaljenja koje ga je izazvalo.

Ustanovljeno je da bromelain povećava apsorpciju amoksicilina kada se uzima sa ovim antibiotikom.

Bromelain je prirodni razređivač krvi jer sprečava preteranu lepljivost trombocita. To objašnjava delimično, pozitivne izveštaje u nekoliko kliničkih ispitivanja bromelaina u smislu smanjenja simptoma angine i tromboplebitisa. Funkcioniše tako što najpre razlaže fibrin, protein koji učestvuje u zgrušavanju krvi i na taj način otežava pravilnu cirkulaciju i sprečava pravilno odvijanje procesa u kome se tkiva oslobađaju suvišnih tečnosti. Još jedna od pozitivnih strana ovog enzima jeste sposobnost da zaustavi proizvodnju jedinjenja odgovornih za izazivanje otoka i bola. Naime, onog trenutka kada se sama upala ublaži, omogućava se nesmetan protok krvi do oblasti koja je pretrpela svojevrsnu traumu usled upale, ublažava se bol i ubrzava zalečenje.

Bromelain je efikasan u ublažavanju i lečenju upala koja se javlja u mišićima i tkivima. Od izuzetno velike pomoći je u smanjenju obima otoka, modrica, crvenila i izuzetne osetljivosti koja se može javiti kao direktna posledica povrede tkiva, bola u mišićima ili operacije.

Sam bromelain pomaže i podstiče bolje varenje i sprečava pojavu gorušice.

Bromelain je veoma efikasan kada je reč o ublažavanju otoka koji zahvataju zglobove i tkivo, kao i intenzivnog bola koji je direktna posledica napada kostobolje.

Bromelain pomaže razlaganje proteina, apsorpciju aminokiselina i može da kompenzuje gubitak HCl zbog čega se nalazi u sastavu mnogih formula za poboljšanje varenja.

Sportisti ga koriste kao provereno sredstvo protiv upale mišića koja prati intenzivne treninge i za zaceljivanje spotskih povreda.

NAPOMENA: Bromelain je bezbedan i nema neželjenih dejstava ako se uzima u umerenim količinama, ali pošto bromelain deluje kao razređivač krvi a nedovoljno se zna o interakciji bromelaina i lekova za razređivanje krvi, treba izbegavati kombinovanje takvih lekova sa bromelainom kako bi se smanjio teoretski rizik od preteranog krvarenja. Bromelain može negativno delovati na osobe koje boluju od hemofilije ili imaju problema sa bubrezima i jetrom, jer utiče na koagulaciju krvi. Zato je veoma važno pre uzimanja preparata koji sadrže bromelain detaljno pročitati uputstvo ili se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom.

Upotreba: 1 tableta 1 do 2 puta dnevno sa čašom vode.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 oC), van domašaja dece.

Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperature (15-25 C) van omašaja dece.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.