Ashwagandha

2.190,00 din.

Glavne prednosti:

  • Utiče pozitivno na nervni sistem
  • Adaptogena biljka (smiruje i otklanja stres)
  • Regeneriše organizam
  • Obezbeđuje kvalitetniji i bolji san
Pakovanje: 100 kapsula
Šifra proizvoda: 5110 Kategorije: , ,

Opis

Šta je Ashwagandha?

Ašvaganda pripada familiji bibera, raste u Indiji i Africi a u medicinske svrhe se koristi koren. Poznata je još i kao indijski žen šen. Spada u grupu takozvanih vitalizirajućih biljaka (obezbeđuju dobro zdravlje) i adaptogena (pokreće u organizmu mehanizme prilagođavanja).

Koja je uloga Ashwagandhe?

Poznata je kao tradicionalno lekovito sredstvo za otklanjanje psihičkih problema, nesanice, zamora, impotencije. Pored toga, koristi se za povećanje koncentracije, poboljšanje pamćenja i raspoloženja, otklanjanje problema sa vidom, lečenje kožnih oboljenja i raznih zapaljenskih procesa i sprečavanje raznih izraštaja. Koristi se u prevenciji i lečenju čira (izazvanog stresom) i tumora, jača imuni sistem  (podstiče odbrambenu i zaštitnu sposobnost organizma), povećava izdržljivost, a dokazano je i njeno antibiotsko dejstvo. Stimuliše limfocite i pomaže kod Alchajmerove bolesti, infekcija i zaraznih bolesti. Ašvaganda je efikasna u lečenju bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa, podhranjenosti, hroničnih spazama, zapaljenskih bolesti zglobova (artritisa), šećerne bolesti, groznice. Takođe ublažava i odstranjuje bolove, ublažava aritmiju srca, sprečava stres i značajno je potencijalno sredstvo za lečenje malignih tumora i side. Pojačava snagu i izdržljivost. Povoljno utiče na nervni, endokrini i reproduktivni sistem, smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) za 27%. Poboljšava metabolizam, funkcije štitne žlezde i kvalitet sperme, snižava nivoe šećera i holesterola, ima neuroprotektivna, antibakterijska i imunomodulirajuća svojstva, pomaže telu da se brže oporavi od infekcije. Ima anti-upalna svojstva, povećava nivoe antioksidativnih enzima u telu. Do sada je iz ašvagande izolovano: 11 alkaloida, 35 vitanolida i više sitoindozida. Alkaloidi pozitivno deluju na sistem za varenje i centar za disanje, smanjuju zapaljenske procese u zglobovima, ublažavaju osećaj gladi, povećavaju izdržljivost. Vitanolidi su jedinjenja tipa steroida (vitaferin A, na primer, ima veoma izraženo antibiotsko dejstvo koje sprečava razmnožavanje patogenih bakterija i gljivica). Sitoindozidi deluju antistresno i kao psihostimulatori (pojačavaju pažnju, sposobnost učenja, pamćenja i reprodukovanja). Ašvaganda je potpuno prirodan preparat bez dodataka veštačkih boja i ukusa, bez konezrvansa, soli i sl. DOZIRANJE: 1-3 kapsule dnevno sa čašom vode. Neželjena dejstva nisu nađena. Deca u Indiji bezbedno uzimaju ovu travu. Kontraindikacije za vreme trudnoće i dojenja nisu poznate. NAPOMENA: ne preporučuje se sa imunosupresorima, ni sa lekovima za smirenje i za štitnu žlezdu.

Sastav

Ostali sastojci: guma arabika, želatin, magnezijum stearat. Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 oC), van domašaja dece. Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperature (15-25 C) van omašaja dece. Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.