Acetyl L-Carnitine

3.690,00 din.

Glavne prednosti:

  • Topi masne naslage
  • Poboljšava moždane funkcije
  • Čisti krvne sudove
  • Jača srčani mišić
Pakovanje: 100 kapsula

Opis

Šta je Acetyl L-Carnitine?

Antioksidanti su čistači našeg organizma i čuvari našeg zdravlja. Oni pomažu da ojačamo imuni sistem, koji sprečava oštećenja ćelija i smanjuje rizik od srčanih i kardiovaskularnih bolesti. Usporavaju, sprečavaju i pomažu u lečenju određenih bolesti, koje se javljaju usled oštećenja ćelija. Istraživanja pokazuju da mogu biti i prirodan način za usporavanje procesa starenja. Acetyl L-Carnitine je jedan od moćnih ani oksidanata.
Acetyl L-Carnitin nastaje vezivanjem acetil grupe za karnitin. Ova reakcija se dešava u mozgu. Kao i karnitin prirodno se nalazi u organizmu, ali nažalost uglavnom u nedovoljnim količinama. U hrani ga ima veoma malo.

Koja je uloga Acetyl L-Carnitine-a?

Acetyl L-Carnitin, pored važne uloge u ćelijskom metabolizmi i proizvodnji energije (kao i karnitin), poboljšava kognitivne funkcije i morfološku (strukturnu) i neurohemijsku ravnotežu, štiti nervne ćelije, usporava proces starenja (naročito ćelija mozga i nervnog sistema), poboljšava mentalne funkcije (pamćenje, pažnju, konstruktivno razmišljanje…).

Acetyl L-Carnitin je strukturno povezan, poboljšava funkcionisanje i čak imitira delovanje acetilholina (neurotransmiter odgovoran za pamćenje), deluje kao moćan anti oksidant i poboljšava proizvodnju energije unutar moždanih ćelija, čije membrane ujedno i jača, pa je veoma koristan kod depresije, Alchajmerove bolesti i Daunovog sindroma.

Primena: Acetyl L-Carnitin ima jako zaštitno i stimulativno dejstvo na neurone, poboljšava oslobađanje i vezivanje dopamina (neurotransmiter) i ublažava promene na njegovim receptorima, pa je od velike pomoći osobama obolelim od Parkinsonove bolesti. Takođe, čak i u malim količinama, sprečava gubitak i povećava broj receptora kao što su NMDA (receptori uključeni u kognitivne funkcije i pamćenje), a takođe i glukokortikoida, čiji gubitak remeti odnose na liniji hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna žlezda.

Sastav

Ostali sastojci: želatin, sredstva protiv zgrudvavanja: kalcijum-karbonat, magnezijum-stearat i silicijum-dioksid.

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sportiste za povecanju fizickih performansi.

Upotreba: 1 kapsula 1 do 2 puta dnevno sa vodom.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 oC), van domašaja dece.

Proizvodjač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.