Između 30. i 40. godine, vrlo je verovatno da će vam se desiti mnogo dobrih stvari, uključujući i karijeru, bolje odnose, možda započnete i porodicu. Ali, verovatno ste i na vašem telu primetili neke promene.

Paralelno sa stresom koji nosi karijera, odgovornostima i opštom „zrelošću“, znakovi starenja su verovatno počeli da se javljaju, a ako nisu, očekujte ih relativno brzo. Zbog toga je briga o sebi sada bitnija nego ikada, bez obzira koliko ste zauzeti.

#1 Omega-3 masne kiseline za zdravlje srca i mozga

Naš primarni izvor omege? Suplementi ribljeg ulja! Iako je to izuzetno dobar izbor koji je popularan decenijama, to nije jedina opcija koju imate.

Ulje iz semenja bundeve je takođe sjajan izbor esencijalnih masnih kiselina jer vam pruža omega-3 i omega-6 masne kiseline zajedno sa podrškom za zdravlje prostate.

Na koji način ćete uzeti svoju dnevnu dozu omega-3 nije bitno koliko je bitno da je svakako uzmete, jer su to osnovni hranljivi sastojci za zdravlje srca i mozga, pored toga, pomažu koži, zglobovima i mnogo čemu drugom.

#2 Magnezijum za stres i san

Magnezijum je mineral koji se često previđa u našoj ishrani, što je problem koji je uvećan smanjenim nivoom magnezijuma u tlu koje hrani useve. Vašem telu je magnezijum potreban za stotine vitalnih procesa, a nizak nivo magnezijuma se teško otkriva jer se simptomi mogu lako zameniti nečim drugim – kao što je umor, stres, uzbuđenost ili problemi sa snom.

Magnezijum igra ulogu u funkcionisanju naših mišića, nerava i neurotransmitera, ima ulogu u našoj reakciji na stres, transportu kalcijuma i natrijuma kroz ćelijske zidove i mnoge druge. Pored toga, kada smo pod stresom naše telo troši magnezijum.

Nakon suplementacije magnezijumom, mnogi ljudi imaju iskustvo manje količine stresa, mirniji su, i generalno se osećaju bolje.