Turmeric

1.980,00 din.

Glavne prednosti:

  • Jak antioksidans
  • Čisti i regeneriše jetru
  • Pospešuje krvnu sliku
  • Poboljšava varenje i otklanja gorušicu
Pakovanje: 100 kapsula

Nema na zalihama

Opis

Šta je Turmeric?

Većina turmerika dolazi iz Indije. Turmerik ili kurkuma je jedan od osnovnih sastojaka u mnogim karijima, koji im daje boju i ukus. Koren i rizom se koriste u medicinske svrhe. Bogat je gvožđem, manganom, kalijumom, vitaminom B-6, vlaknima.

U Ajurvedskoj medicini (tradicionalnoj medicini Indije), koriste se  mnoge različite vrste slične turmerika. Preporučivao se za lečenje mnogih obolenja, uključujući slab vid, reumatske bolove i kašalj, i za povećanje stvaranja mleka. Domoroci Pacifika posipali su ramena ovim prahom tokom ceremonijalnih plesova i koristili su ga za razne medicinske probleme od zatvora do kožnih bolesti. Turmerik je u Jugoistočnoj Aziji korišćen za brojne crevne infekcije i obolenja.

Koja je uloga Turmeric-a?

Turmerik se koristi vezano za sledeća stanja: loše varenje, gorušica, reumatoidni artritis, ateroskleroza, bursitis, kamen u žuči, upala

Aktivni sastojak je poznat kao kurkumin, koji se pokazao kao veoma moćno sredstvo u lečenju i prevenciji karcinoma, a najbolje deluje u slučaju raka debelog i tankog creva, želuca, jetre, prostate, dojke i jajnika. Takođe, dokazano je da kurkuma od svih biljaka deluje najsnažnije protivupalno. Kurkumin zaustavlja delovanje enzima COX-2 (ciklooksigeneza), odgovornog za stvaranje molekula koji izazivaju upalne procese. Poznato je da upale prati veliki broj bolesti kao sto su psorijaza, dermatitis, upale zglobova, autoimune bolesti (alergije, reumatoidni artritis), a uzrokuju i oštećenja sluzokoze u probavnom traktu: čireve, polipe, a kasnije i karcinome.

Istraživanja su pokazala da je kurkuma idealna zamena za kortikosteroide (sintetička protivupalna sredstva), koji izazivaju teške i trajne nuspojave.

Dokazano je da ima širok spektar terapeutskih dejstava: štiti od slobodnih radikala, jer je jak antioksidant, smanjuje upale snižavanjem nivoa histamina i povećavanjem lučenja kortizona, štiti jetru od brojnih toksičnih jedinjenja, poboljšava cirkulaciju, štiti od ateroskleroze i sprečava slepljivanje krvnih pločica tj. trombozu.

Sastav

*Preporučen dnevni unos

Ostali sastojci: pirinčano brašno, želatin, sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum-stearat.

Upotreba: 2 kapsule, 1 put dnevno sa čašom vode.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 °C), van domašaja dece.

Serija i rok upotrebe: utisnuti na ambalaži.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.