Inosine

1.950,00 din.

Glavne prednosti:

 • Sprečava pojavu mlečne kiseline i smanjuje mišićni zamor
 • Pospešuje brži oporavak i bolje fizičke performance
 • Pospešuje rast i razvoj mišićne mase
 • Jača imunitet organizma
 • Podstiče sintezu proteina i transport kiseonika

Pakovanje: 60 kapsula

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 5133 Kategorija:

Opis

Šta je Inosine?

Inozin je nukleozid, koji se formira vezivanjem hipoksantina sa prstenom riboze.

Mehanizam delovanja inozina je sledeći: prolazi kroz ćelijsku membranu i sa ribozom proizvodi ATP (osnovnu ćelijsku energiju), koji obezbeđuje više energije, eksplozivnosti, brzine, snage i izdržljivosti, istovremeno pomažući u procesu sinteze proteina i transportu kiseonika.

Koja je uloga Inosine-a?

 • Odličan izvor energije
 • Pospešuje brži oporavak i bolje fizičke performance
 • Sprečava pojavu mlečne kiseline i smanjuje mišićni zamor
 • Pospešuje rast i razvoj mišićne mase
 • Jača imunitet organizma
 • Obnavlja ćelijsku energiju
 • Podstiče sintezu proteina i transport kiseonika

Inozin povećava sposobnost tela da prenosi kiseonik bez uticaja na kiseonik koji je već u plućima, tako da telo može raditi jače i intezivnije. Kada se dostigne maksimalna stimulacija, inozin se pretvara u hranljive materije. Ne samo da pruža izvor energije, nego takođe podržava brži oporavak mišića i pomaže telu da održi maksimalan tonus prilikom vežbanja i omogućava mišićima bolje performanse, uz sprečavanje pojave mlečne kiseline i smanjenje mišićnog zamora.

Inozin je važan za postizanje vrhunskih rezultata kod sportista. Pospešuje rast i razvoj mišićne mase, poboljšava imunitet organizma, povećava otpornost na infekcije i ponaša se kao vazodilator (poboljšava protok krvi). Povećava snagu i izdržljivost, pa na taj način omogućava podizanje većih tereta. Inozin kao dodatak ishrani dobar je za postizanje vrhunskih rezultata u sportovima kao što su atletika, biciklizam, bodibilding, borilački sportovi.

Koristi se i za lečenje niza autoimunih bolesti uključujući Vegenerovu granulomatozu, a takođe i kod povreda kičmene moždine jer pospešuje uspostavljanje veza između aksona, upotrebljava se i nakon moždanog udara, iz istog razloga.

Inozin obnavlja ćelijsku energiju, sprečava ulazak mlečne kiseline u mišićne ćelije i podstiče sintezu proteina i transport kiseonika i na taj način direklno podiže fizičke performanse. Rezultat povećanog prisustva inozina u telu je sposobnost tela na intenzivnije i dugotrajnije napore i posledično podizanje forme na viši nivo. To znači više snage, mase, brzine i eksplozivnosti. Inozin je odličan i u situacijama kad je srčani mišić preopterećen ili oslabljen. Pored toga, inozin u dejstvu sa ribozom gradi energetske formacije ATP-a, te povećava energetske rezerve organizma pripremajući ga za ekstremne fizičke napore.

U cilju postizanja maksimalnih efekata preporučujemo uzimanje inozina u kombinaciji sa kreatinom i ribozom.

Sastav

Ostali sastojci: zgušnjivač: mikrokristalna celuloza.

Upotreba: 1 kapsula, dva puta dnevno sa vodom.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 °C), van domašaja dece.

Serija i rok upotrebe: utisnuti na ambalaži.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.