Boron

1.490,00 din.

Glavne prednosti:

  • prevencija propadanja kostiju i njihove demineralizacije
  • povećava produkciju testosterona
  • pomaže u menopauzi
Pakovanje: 60 kapsula
Šifra proizvoda: 5116 Kategorije: ,

Opis

Šta je Boron?

Bor je jedan od minerala koji se u ljudskom organizmu nalazi u tragovima, a tek je 1980. godine utvrđena i eksperimentalno dokazana njegova uloga u produkciji estrogena i testosterona.

Koja je uloga Borona? 

  • produkcija estrogena i testosterona
  • prevencija propadanja kostiju i njihove demineralizacije
  • povećava produkciju testosterona
  • pomaže u menopauzi

Bor pokazuje izvanredne rezultate u prevenciji propadanja kostiju i njihove demineralizacije, pa stoga treba da ga dodaju svojoj ishrani žene u menopauzi i one koje su izašle iz nje, zato što kod njih postoji veliki rizik od pojave osteoporoze (gubitak kalcijuma iz kostiju). Uzimanjem samo 3 mg heliranog bora dnevno kao dodatka ishrani, smanjuje se za oko 40% gubitak kalcijuma iz kostiju, a za isto toliko se povećava ugradnja unetog kalcijuma! Time se produžava vitalnost, vraća čvrstina i elastičnost kostima. Zato je bor obavezno zastupljen u svakom preparatu za menopauzu i u terapijama protiv osteoporoze.

Doprinosi boljem funkcionisanju mozga.

Bor koriste i sportisti zbog toga što povećava produkciju testosterona, koji pomaže povećanju mišićne mase, jačanju vezivnog tkiva i izgradnji kompaktne koštane mase. Koristi se i kao dopuna terapije steriliteta, hormonskih poremećaja i PMS-a (premenstrualni sindrom).

Preporučena doza: za odrasle 3 mg dnevno. Bor treba uzimati sa kalcijumom, magnezijumom, cinkom, D i C vitaminima.

Sastav

Ostali sastojci: mikrokristalna celuloza (biljna vlakna), želatin, pirinčano brašno. Takodje može sadržati: silicijum, magnezijum stearat.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice, dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre upotrebe ukoliko trenutno uzimate bilo kakvu terapiju ili imate zdravstvenu negu. Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi (15-25 oC), van domašaja dece.

Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperature (15-25 C) van omašaja dece.

Proizvođač: Swanson Health International, 4075 40th Avenue SW, Fargo, ND 58104 SAD

Proizvedeno u SAD. Uvezeno iz SAD.